Njoftime Enis Presheva largohet nga muzika
Enis Presheva, nje nga kompozitoret me fame ne trojet shqiptare, e le muziken, pasi qe e kupton se eshte e ndaluar 28.09.2012
Zvogëlo shkronjat Zmadho shkronjat

Përkushtimi ndaj fesë islame dhe rregullave që ajo përcakton në jetë, ishin arsyet që producenti dhe kompozitori i njohur nga Kosova, Enis Presheva te largohet nga muzika dite me parë.
Burime të sigurta thone se ai ka vendosur ta lë muzikën pasi sipas disa interpretimeve të fese islame nuk lejohet muzika, që konsiderohet “haram”, e ndaluar.
Edhe nje gje inetereante qe munde te verehet ne ndryshimin e Enis Presheves, eshte fakti se nese ne web klikon http://www.enispresheva.com/, faqja do te ju lidhe me linqet e faqeve te njohura islame, http://www.qsi-ks.com/ dhe http://www.tezkije.com/ 
Mirepo nuk eshte lene jasht mundesia qe Enisi te punoje tani edhe ne kompozimin e kengeve te lejuara (hallall). Ky nuk është rasti i pare e besojme se nuk do te jete as i fundit, kur një muzikant e lë muzikën për shkak të bindjeve fetare. Më herët e kishin bere Adem Ramadani, solisti i grupit TNT, Ferki Shala, Bardhi nga grupi Daligs, Muharem Qaili – Memi dhe shume kengetare edhe me fame boterore.  Enis Presheva ka nisur punën si kompozitor dhe producent qysh në vitet 90’. Ai ka qenë një nga më të kërkuarit nga këngëtar-e dhe grupe të ndryshme të estradës shqiptare. Enis Presheva po ashtu vlerësohej se kishte një ndër studiot më të shtrenjta në Kosovë

Perpunoi stafi i www.adem-ramadani.com dhe www.facebook.com/AdemRamadanifaqjazyrtare


Shtoni në: Add to Facebook Facebook | Add to Windows Live Windows Live | Digg this story Digg | Add to Yahoo MyWeb Yahoo MyWeb        

Komenti juaj  
Emri:


Emaili:


Mesazhi:
Komentet e vizitorëve